Fotografera med långa slutartider längs vattendrag
25-27 september 2020
Några av workshopens
höjdpunkter
- Fokus på att lära ut tekniker med långa slutartider
- Användning av filter
- Fokus på bildskapande, kreativitet och komposition
- Tips om hur du utvecklar din bildbehandling
- Individuell handledning både i fält och i det digitala mörkrummet
Den här workshopen riktar sig till dig som vill lära dig att fotografera med långa slutartider och är nyfiken på att testa att fotografera med ett sk. ND- filter.
Teknik, bildbehandling och fotografering
Under workshopen kommer vi att ha både teoretiska och praktiska pass. Bland annat så diskuterar och pratar vi om tekniken för att fotografera med långa slutartider samt vilken utrustning man har nytta av vid denna typ av fotografering. Vi kommer bl.a att jobba med att fotografera med ND-filter, detta är lite speciellt och vi går i detalj igenom hur det görs.
Vi kommer även prata lite kring bildbehandling och komposition samt titta på och diskutera bilder tagna av andra fotografer.
Vår fotograferingen koncentreras kring vattendrag. Vi besöker olika områden utmed åarna Nossan, Lidan och Säveån, alla kantas av olika skogstyper vilket ger oss möjligheter till bilder av rinnande vatten i olika miljöer. Att fotografera med långa slutartider i denna typ av miljö ger fantastiska bilder som man inte hittar någon annanstans.
Vi kommer både få chans till att fotografera snygga vattenfall och vattentrappor.
Workshopsfakta
Datum
25 – 27 september 2020
Starttid: 15.00 25 september
Sluttid: 13.00 27 september
Pris
6 490kr
(Anmälningsavgift 1 298 kr)*
Ledare
Thomas Örn Karlsson
Antal deltagare
Min 6
Max 10
Sista anmälningsdag
31 augusti 2020
Inkluderat i priset
Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, workshops och fotohandledning.
Enkelrumstillägg
800 kr
Ej inkluderat i priset
Resa till och från Herrljunga, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.
Boende
Vi bor på Herrljunga hotell och konferens.
Fotoutrustning
Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel, (objektiv från 14 mm till 70 mm kan passa de miljöer vi fotograferar, ibland även kortare tele, 70-200 t ex.) Gråfilter och ev polarisationsfilter är användbart. Stativ och trådutlösare rekommenderas.
Kläder
Vädret i september kan variera från sommarvärme till mer kyligt väder. Lämpligt är att ha kläder som man kan klä sig i olika lager. Mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och kängor eller ännu hellre gummistövlar.
Tillgänglighet
Boendet har inga direkta begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering innebär minskad tillgänglighet för rullstol
*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.
Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.
Hälsa
Kontakta din läkare.
Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.
Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
Dagsprogram
Dag 1 (25/9) (Middag)
Ankomst till Herrljunga och vårt boende. Under eftermiddagen har vi en första workshop och efter middagen åker vi ut och fotograferar.
Dag 2(26/9)(Frukost – Lunch – Middag)
Idag kommer vi att ha ett morgonpass med fotografering och ett eftermiddagspass. Vi kommer även att ha teoripass under dagen. Fotograferingen sker utmed olika vattendrag.
Dag 3 (27/9) (Frukost – Lunch)
Vi börjar dagen tidigt med fotografering. Efter ett par timmar tar vi oss tillbaka till vårt boende och äter frukost. Förmiddagen ägnar vi åt våra bilder och ytterligare ev. workshops. Helgen avslutas med lunch.